Scones med æble, kardemomme og mandler

Grove og krydrede scones med æble og mandler fundet hos Plat du Jour - både lækre med koldt smør og med en klat flødeskum.

Scones med kardemomme, mandler og æble

4 scones:

90 g hvedemel

15 g grovvalsede havregyn

1 tsk kardemomme

½ tsk kanel

¼ tsk salt

1 tsk brun farin

1 tsk rørsukker

1 tsk bagepulver

20 g smør

½ æble

15 g mandler

0,8 dl kærnemælk

Mel, havregyn, kardemomme, kanel, salt,  brun farin, rørsukker og bagepulver blandes sammen. Smørret skæres i tern og smuldres i dejen. Æblet skrælles og rives fint, og mandlerne hakkes groft. Æble og mandler kommes i dejen. Kærnemælken tilsættes, og dejen røres lige akkurat sammen. Dejen formes til boller med en ske og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. De bages 15-20 minutter ved 200 grader.

About these ads

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: