Fyldte portobellosvampe

Vi lavede disse svampe som en del af en forret ved en italiensk inspireret arbejdsmiddag. De blev serveret sammen med melanzane parmigiana og canneloni med spinat og ricotta, og disse udgjorde til sammen en ret stor og tung forret præget af ost som gennemgående tema. Der var ikke så meget plads til maiale al latte og tiramisu, som fulgte efter forretterne. De fyldte portobellosvampe havde en ret kraftig smag af den røgede skinke, hvilket var lækkert, men også meget nemt at justere lidt ned ved at bruge en anden type skinke eller bacon, eller ved simpelthen at lave svampene vegetariske. Så vil de også fungere ekstra godt som tilbehør til en hovedret.

Image

20 portobellosvampe

1 stort bundt persille

4 fed hvidløg

150 g røget skinke

rasp

100 g parmesan

Svampene renses og stokken skæres af og hakkes groft. Persillen hakkes i en foodprocessor sammen med hvidløget. Skinken hakkes fint. Svampene fyldes i en smurt bradepande. Svampestokkene, skinke, persille og hvidløg blandes sammen, krydres med salt og peber og fyldes på svampene. Hvert svamp overhældes med lidt olivenolie drysses derefter med rasp og til sidst revet parmesan. Svampene bages i ovnen ved 220 grader i 15 min eller til osten er gylden.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: