Gulerods- og valnøddebrød med ost

Et lækkert og langtidsholdbart brød med 100 % fuldkornsmel. Opskrifter kommer oprindeligt fra Rikke Holms “Varm på brød og lun på boller”, men det er lavet i forskellige udgaver, fx med en rest havregrød tilføjet, med solsikkekerner i stedet for valnøddekerner, eller uden ost på toppen – alle udgaver med fin succes.

Gulerodsbrød2

3 dl lunkent vand

15 g gær

15 g olie

1½ tsk salt

150 g revne gulerødder

25 g valnøddekerner

500 g fuldkornshvedemel

25 g revet ost

Gæret opløses i vandet, olie og salt tilsættes. Gulerod og valnøddekerner kommes i og melet tilsættes lidt og lidt, mens dejen æltes godt på røremaskine. Dejen hæver ½-1 time i skålen og væltes så ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Osten drysses over brødet og det bages ved 220 grader i 30 minutter.

 

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: