Linse- og tomatsuppe

Denne skønne suppe er en rigtig basislager/bunden af køleskabet-suppe, som kan varieres efter, hvad man lige har på hylderne. Jeg blev inspireret af opskriften hos Gane og Gaffel.

Linse- og tomatsuppe

1 stort løg

2 fed hvidløg

2 gulerødder hakket i tern

2 porrer skåret i ringe

1 stk revet ingefær

Lidt olivenolie

1 tsk karry

2 dåser hakke flåede tomater

1½ dl røde linser

4 laurbærblade

1 kanelstang

5 dl. grøntsagsbouillon

1 dl. piskefløde

Salt og peber

100 g feta

1 lille bundt bredbladet persille eller basilikum

Hak løg, gulerødder og porrer, pres hvidløgsfeddene og riv ingefæren. Svits grøntsagerne blanke i lidt olivenolie i en gryde. Krydr så med karry, kanel og laurbærblade og svits hurtigt. Tilsæt så de flåede tomater, linserne og bouillonen. Giv suppen et opkog og lad den simre i ca. 30 minutter. Tilsæt fløden, som koger med de sidste par minutter. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber. Krydderurten hakkes og fetaen smuldres ned til den. Suppen serveres med fetablandingen på toppen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: