Maiale al latte

Svinefilet kogt i sødmælk med fennikel og parmaskinke. Kødet bliver super mørt og saucen fantastisk! Opskriften kommer oprindeligt fra Elizabeth Davids “Italian Food”, men den er blevet justeret og tilføjet frisk fennikel.

Image

2 kg svinefilet, pudset

2 l. sødmælk

75 g smør

2 løg

2 fed hvidløg

250 g parmaskinke

1 frisk fennikel

1 spsk korianderfrø

1 spsk salt

½ spsk hele peberkorn

Løgene og hvidløg hakkes fint, mens smørret smeltes i en stor gryde, gerne i støbejern. Løgene svitses i smør, finthakket parmaskinke og fennikel tilsættes. Salt, peber og korianderfrø stødes til en krydderiblanding i morteren og svinefileten vendes i denne. Så brunes  kødet på alle sider og samtidig varmes mælken op, og den tilsættes, når kødet er brunet. Lad det simre uforstyrret i en time ved moderat varme, indtil mælken har dannet et gyldent skind over kødet. Efter en time brydes skindet og mælken, som begynder at tykne,  røres igennem. Efter 30 minutter skulle væsken gerne være reduceret til en lille kopfuld fyldt med lækre små stykker af bacon, løg og fennikel. Kødes skæres i stykker og serveres med saucen overhældt. Spises med brød og grøn salat.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: