Melanzane parmigiana

En skøn og dekadent ret, hvor auberginer, tomatsauce og masser af ost smelter sammen.

Image

8 auberginer

hvedemel

olivenolie

2 løg

4 fed hvidløg

4 dåser hakkede tomater

2 tsk oregano

1 kg frisk mozzarella

250 g parmesan

salt

peber

Auberginerne skæres i skiver på langs. De saltes og lægges i et fad for at drænes for vand i 1-2 timer. Saltet skylles væk og auberginerne vendes i mel og steges derefter i rigeligt olivenolie på en pande, til de er gyldne. Så lægges de på et stykke køkkenrulle, mens tomatsaucen koges sammen. Løg og hvidløg hakkes og svitses, og de hakkede tomater tilsættes. Saucen koges igennem og smages til med oregano, salt og peber. Et ovnfast fad dækkes i bunden af aubergineskiver, som herefter dækkes af mozzarella i fine skiver og fintrevet parmesan. Noget af tomatsaucen hældes over og så endnu et lag auberginer, indtil de alle er brugt op. Oven på de sidste auberginer lægges et lag tomatsauce og så gavmilde mængder mozzarella og parmesan.  Retten bages ved 200 grader i 20-30 minutter.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: