Grøntsagsfrikadeller med gulerod, squash og blomkål

Lækre grøntsagsfrikadeller, som også kan laves vegansk. Se inspiration hos Månebarnet.

Grøntsagsfrikadeller

2 store løg

½ blomkålshoved

8 små gulerødder

1 squash

1½ dl puylinser

2½ dl solsikkefrø

1 dl hørfrø

1 tsk stærk karry

4 tsk salt

peber

2 æg

4 spsk kikærtemel

2 dl rasp

olivenolie

Puylinserne koges i 4,5 dl vand i 10 minutter. Løg og blomkål hakkes fint i en foodprocessor, og gulerødder og squash rives oveni. Det hele kommes i en skål og linserne kommes ved. Solsikkefrø, hørfrø og krydderier tilføjes. Æg, kikærtemel og rasp røres i, til farsen er lind. Farsen hviler minimum 30 minutter og formes så til frikadeller ved at trykke farsen sammen og presse overskydende væske ud. Frikadellerne steges i rigeligt olie og kan derefter spises enten varme eller kolde.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: