Farsbrød eller frikadeller med feta, peberfrugt, oliven og oregano

Nem aftensmad og en god måde at få brugt, hvad der lige er i køleskabet. Vi havde en stor portion kød, som blev suppleret af en rest feta, ½ glas oliven og noget peberfrugt og som blev til både farsbrød og frikadeller.

2013-03-02 10.40.19

800 g hakket svinekød

1 stort løg

3 fed hvidløg

2 æg

3/4 dl fromage frais (eller mælk eller 1 dl fløde, som erstatter fromage frais/mælk og rasp)

1/4 dl rapsolie

2 dl rasp

1 lille tsk salt

peber

2 tsk oregano

½ glas kalamata oliven

250 g feta

½ peberfrugt

Løg og hvidløg hakkes meget fint og røres sammen med det hakkede kød. Æg, fromage frais, rapsolie og rasp tilsættes og der krydres med salt, peber og oregano. Farsen røres godt sammen, mens peberfrugten hakkes fint, oliven udstenes og hakkes og fetaen smuldres. Peberfrugt, oliven og feta tilsættes og farsen er nu klar til brug. Den hviler gerne minimum 30 minutter. Herefter formes farsen enten til en farsbrød i et smurt fad og bages ca 1 time eller formes til frikadeller og steges på panden. Sidstnævnte går hurtigst, men førstnævnte er nemmest.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: