Grove pitabrød

Denne opskrift har jeg fra min mor og vi bruger den altid, når der skal bages pitabrød. Pitabrød er nem aftensmad, som kan fyldes med lige det, som man har lyst til. Vi spiste dem med rejer, æg, en slags tunsalat, avokado, peberfrugt og salat, men vi fylder dem også ofte med falafel, spicy oksekødstrimler, kylling, bacon og karrydressing eller noget helt fjerde.

2013-03-04 17.59.22

25 gr. gær

3 dl. lunken vand

1 tsk. sukker

1 tsk. salt

150 g grahamsmel

300 g hvedemel

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt sukker og grahamsmel, og så salt. Tilsæt til sidst hvedemelet og ælt igennem, indtil dejen er samlet og spændstig uden at være tør. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time. Ælt dejen let igennem og del den i 8-10 boller. Rul dem flade og lad dem efter hæve på bageplade med bagepapir ca. 15 minutter. Pitabrødene bages ved 225 grader i 7-8 minutter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: