Min mors kødsauce

Denne kødsauce er ikke en sofistikeret ragout, og jeg vil næppe betegne den som spaghetti bolognese, men netop som kødsauce. Den smager af barndom, af mors kærlighed og det er selvsagt fantastisk. Vi spiser den ofte!

2013-03-05 18.09.59

400 g hakket oksekød

2 spsk paprika

1 spsk karry

1 tsk salt

peber

2-4 løg

2-3 fed hvidløg

2-3 gulerødder

1 dåse tomatkoncentrat

1 dåse flåede tomater

1-1½ dl ketchup

evt. sukker

Oksekødet svitses i olie, og når kødet er brunet, krydres med paprika, karry, salt og peber. Kødet tages op af gryden og over på en tallerken og lidt olie varmes op i gryden, mens grøntsagerne gøres klar. Løg og hvidløg hakkes på foodprocessoren og gulerødder rives, enten groft eller fint, alt efter, hvad man er i humør til. Først svitses løgene og dernæst tilsættes gulerødderne. Når grøntsagerne er blanke, tilsættes kødet igen. Tomatkoncentrat, flåede tomater og ketchup kommes i gryden og saucen koges igennem. Kødsaucen smages til med ekstra salt eller sukker alt efter, hvad den lige trænger til.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: