Fragilité med kaffeis

Fragilité er vidunderligt, og det bliver ikke mindre vidunderligt, når man erstatter kaffesmørcreme med kaffeis. Mums! Jeg blev inspireret af Mira Arkin, men valgte en lidt mere enkel udgave!

Fragilité med kaffeis

Fragilitébunde:

6 æggehvider

300 g sukker

200 g hasselnøddekerner, blendede

Pisk æggehviderne stive med sukkeret, og vend forsigtigt de blendede nøddekerner i. Beklæd to bageplader med bagepapir og smør dejen ud på to cirkler, en på hver plade. Alternativt fyldes dejen i to smurte springforme. Bag bundene i 23-25 minutter ved 175 grader og lad dem køle af på en bagerist.

Kaffeis:

1 vanillestang

4½ dl sødmælk

150 g sukker

4 pasteuriserede æggeblommer

2½ dl piskefløde

1 dobbelt espresso eller en lille kop stærk kaffe, helt nedkølet

Kornene skrabes ud af vaniljestangen og blandes med 100 g. sukker. Mælk, vaniljesukker og den tomme vaniljestang opvarmes i en gryde, til sukkeret er smeltet, men uden at koge. Æggeblommerne og de resterende 50 g. sukker piskes tykt og skummende. Hæld langsomt lidt af den varme mælke-sukker blanding i æggene under konstant piskning. Hæld den varmede æggeblanding tilbage i gryden med varm mælk. Gryden stilles på et blus ved lav varme og der røres i den hele tiden, til indholdet er 85 grader varmt. Det må ikke koge! Sigt massen ned i en skål med piskefløde, tilsæt espresso og rør sammen. Læg film helt ned over ismassen, så der ikke dannes skind og opbevar den i køleskabet mindst 8 timer. Massen fryses på ismaskine og fryser derefter videre 1 time i fryseren, inden kagen lægges sammen.

Isen lægges oven på den ene fragilitébund, og den anden bund lægges ovenpå. Kagen sættes i fryseren igen og tages ud 30 minutter før servering. Fragilitéen kan pyntes med fx blåbær eller praline.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: