Koldhævede boller med hvede, rug, havregryn, sesam og solsikkefrø

Grove koldhævede boller med en god smag af rug, samt en fin tekstur og smag fra sesamfrøene.

Koldthævede boller

½ l. koldt vand

15 g gær

1 spsk honning

1½ tsk salt

1 dl sesamfrø

½ dl solsikkefrø

1 dl havregryn

2 dl rugmel

6 dl hvedemel

Rør gæret ud i vandet og tilsæt honning. Kom sesam, solsikkefrø, havregryn og salt i. Tilsæt rugmelet og endelig hvedemelet lidt og lidt, mens dejen æltes på røremaskine. Dejen hæver minimum 5 timer og kan opbevares og hæve videre i køleskabet 3-4 dage. Dejen formes med en ske til ca. 9 boller, som efter en times hævning bages ved 200 grader i 15 minutter.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: