Lækker og supermør flæskesteg stegt i Römertopf.
1,5 kg flæskesteg
Salt
2 gulerødder
2 løg
Flæskestegen skæres til, så sværrene er snittet ned til kødet. Stegen gnides med rigeligt salt ned mellem sværrene. Løgene skæres i kvarte og gulerødderne skæres i store stykker og lægges i bunden af römertopfen. Flæskestegen lægges ovenpå og låget lægges på römertopfen. Flæskestegen i 6 timer ved 120 grader eller alternativt i 4 timer ved 150 grader. Når stegen er klar, hældes skyen fra i en gryde og pilles sværen af og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Sværrene grilles i ovnen, indtil de er sprøde og lækre, mens stegen hviler under et klæde.
Sauce:
40 g smør
2 spsk hvedemel
skyen fra flæskestegen
1 dl piskefløde
1-2 tsk ribs- eller æblegele
kulør
Fedtet skummes fra skyen. Smørret smeltes i en en gryde og melet kommes i under omrøring. Skyen tilsættes lidt efter lidt, mens der piskes, indtil saucen er jævn. Saucen smages til med piskefløde og ribsgele og kulør tilsættes.