Langtidsstegt flæskesteg

Lækker og supermør flæskesteg stegt i Römertopf.

Langtidsstegt flæskesteg

1,5 kg flæskesteg

Salt

2 gulerødder

2 løg

Flæskestegen skæres til, så sværrene er snittet ned til kødet. Stegen gnides med rigeligt salt ned mellem sværrene.  Løgene skæres i kvarte og gulerødderne skæres i store stykker og lægges i bunden af römertopfen. Flæskestegen lægges ovenpå og låget lægges på römertopfen. Flæskestegen i 6 timer ved 120 grader eller alternativt i 4 timer ved 150 grader. Når stegen er klar, hældes skyen fra i en gryde og pilles sværen af og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Sværrene grilles i ovnen, indtil de er sprøde og lækre, mens stegen hviler under et klæde.

Sauce:

40 g smør

2 spsk hvedemel

skyen fra flæskestegen

1 dl piskefløde

1-2 tsk ribs- eller æblegele

kulør

Fedtet skummes fra skyen. Smørret smeltes i en en gryde og melet kommes i under omrøring. Skyen tilsættes lidt efter lidt, mens der piskes, indtil saucen er jævn. Saucen smages til med piskefløde og ribsgele og kulør tilsættes.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: