En skøn salsa som kan bruges som fyld til fx mexikanske pandekager, som dyppelse til brød og grøntsagsstænger og til alt muligt andet.
1 ds gode flåede og hakkede tomater
1 grøn peberfrugt eller halv grøn og halv rød
1 lille rødløg – kan også bruge forårsløg
En god håndfuld frisk basilikum
Lidt frisk chili
Lidt hvidløg, hvis man er til det
Lidt eddike, evt balsamico
Lidt sukker
evt. citronsaft
Salt
Peber
Evt lidt ketchup
De hakkede tomater drænes for væsken, så der kun er stykker af tomat tilbage. (Tomatsaften gemmes til en anden god gang – fx til en kødsauce.) Tomatstykkerne puttes i en skål. Peberfrugt og løg skæres i små tern og tilsættes. Basilikum hakkes groft, chili hakkes fint, hvidløg presses og det hele blandes med tomaterne. Salsaen smages til med eddike sukker, salt, peber, citron og ketchup.