Mormors spegesild

Disse skønne spegesild er en af min mormors mange hofretter og de er fantastiske på frokostbordet både til jul og på alle andre tider af året. Sildene er også gode at lave karrysild mm. af.

Mormors spegesild

10 saltede sildefileter

1½ kop sukker

1 eddike

½ kop vand

4-5 laurbærblade

6-8 hele peberkorn

½ løg skåret i kvarte

2 løg skåret i ringe

Sildene lægges i koldt vand, som skiftes efter 12 timer og igen efter 24 timer. Efter endnu 24 timer (48 timer i alt) er de klar til brug.

Sukker, eddike, vand, laurbærblade, peberkorn og ½ løg koges op og afkøles derefter. Når lagen er helt afkølet, hældes den over sild og løgringe. Sildene trækker gerne et døgn inden brug.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: