Mors boller

Min mors boller smager altid af barndom, af glæde, af mer! Disse er en ret lys variant, som er gode til eftermiddagskaffen.

Mors boller

15 g gær

3,5 dl lunkent vand

1 dl A38

1 dl havregrød

1 dl groft durummel

2 dl lyst durummel

1 tsk salt

1 spsk honning

ca. 5 dl hvedemel

Gæren røres ud i vandet og A38 og havregrød tilsættes. Groft og lyst durummel, samt salt og honning kommes i. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt mens dejen røres, indtil denne har en passende konsistens. Dejen hæver 3 timer på køkkenbordet. Form dejen til 15 boller ved at gøre hænderne våde og forsigtigt forme og sætte hver bolle over på en bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne efterhæver 30 minutter og bages så ved 225 grader i 15-20 minutter, til de er gyldenbrune og fine.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: