Mors koldhævede morgenboller

Endnu en udgave af min mors skønne boller.

Mors koldthævede morgenboller

10 g gær

2½ dl koldt vand

1 dl A38

1½ dl havregrød

150 g groft durummel

150 g lyst durummel

1 tsk havsalt

1 lille spsk honning

ca 300 g hvedemel

solsikkekerner

Gæren røres ud i vandet og A38 og havregrød tilsættes. Groft og lyst durummel, samt salt og honning kommes i. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt mens dejen røres, indtil denne har en passende konsistens. Dejen hæver i en skål med låg på natten over i køleskabet. Form dejen til 15 boller ved at gøre hænderne våde og forsigtigt forme og sætte hver bolle over på en bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne efterhæver 30 minutter, drysses med solsikkekerner og bages så ved 225 grader i 15-20 minutter, til de er gyldenbrune og fine.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: