Mors hybenmarmelade med mandler

Min mor laver altid små portioner syltetøj og marmelade, så det er frisk og bliver spist hurtigt. Derfor bruger hun aldrig atamon. Her er en variant med hyben og mandler, som er god til mange til – fx kraftigt smagende oste. Inspiration til opskriften er fundet i Anne Hjernøes “Annes søde syltebog”.

Hybenmarmelade med mandler

125 g rensede hyben

1/2 dl vand

1 spsk citronsaft (gerne frisk)

1/3 vaniljestang

30 g rørsukker

25 g mandler

Hybenskallerne hakkes og koges i 15 minutter under låg sammen med vand og citronsaft. Kornene skrabes ud af vaniljestængerne, og både korn og stang koges med. Sukkeret tilsættes og marmeladen koger 10-15 minutter mere. Mandlerne hakkes groft og tilsættes, og den varme marmelade hældes på et helt rent glas (eventuelt skyllet med spiritus).

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: