Mors thebirkes med remonce

Disse thebirkes består af en fødselsdagsbolledej, som fyldes med smør og sukker. De er snaskede og skønne! Udgangspunktet er Sif Orellanas brusebadsboller fundet  i “Krudtugler og kanelsnegle”.

Thebirkes med smør, sukker og marcipan

6 spsk lunkent vand

50 g gær

3 dl mælk

50 g smeltet smør

ca 7-8 dl hvedemel

1 tsk salt

3 spsk sukker

1 tsk kardemomme

150 g smør

4-5 spsk sukker

Gæren opløses i vandet og mælken tilsættes. Lidt af hvedemelet tilsættes og så kommes salt, sukker og kardemomme i. Resten af hvedemelet røres i dejen, der æltes godt igennem. Dejen rulles ud til en aflang firkant. En smørpakke sættes på højkant og der skæres skiver med en gammeldags osteskærer, som lægges midt på dejen ved siden af hinanden på den lange led. Smørret drysses med sukker og den ene langside foldes ind over midten, over smør og sukker. Så lægges et nyt lag smør og sukker henover og den anden langside foldes ind over den første. Dejen skæres til 12 store thebirkes, som lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og hæver ca 25 minutter, mens ovnen varmes op til 225 grader. Thebirkesene pensles med æg og drysses med blå og hvide birkes, sesamfrø og solsikkekerner, inden de bages i ca. 12 minutter, til de er gyldne.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: