Langtidsstegt kalvetyksteg med tomat og rosmarin

Vidunderligt langtidssimret kalvetyksteg, som bliver super mørt og falder fra hinanden og som giver en skøn sauce. Den er stegt i en stegeso fra Le Creuset, men kan ligeledes laves i en römertopf, som fyldes med vand og lægges i blød ½ time inden brug. Inspirationen er fundet hos Noget i ovnen.

Langtidsstegt kalvetyksteg med tomat og rosmarin

1 kg kalvetyksteg med ben eller osso bucco

2 løg

5 fed hvidløg

1 stor ds tomatpuré

2 ds hakkede tomater

2½ dl oksebouillon

2 spsk æblecidereddike

1 spsk tørret rosmarin

Salt

Peber

1 dl piskefløde

Kødet krydres med salt og peber og lægges i stegesoen. Løgene hakkes og hvidløgene presses. Løg, hvidløg, hakkede tomater og tomatpuré tilsættes. Eddiken og bouillonen hældes ved og rosmarinen drysses over, inden låget lægges på og stegesoen sættes i ovnen ved 150 grader i 4½ time. Kødet tages op, pilles fra benene og puttes tilbage i saucen, der monteres med piskefløde.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: