Mors hindbærsnitter

Min mor bager ofte disse skønne hindbærsnitter fyldt med hendes hjemmelavede hindbærsyltetøj. Opskriften er fra Sif Orellanas “Krudtugler & kanelsnegle”.

Mors hindbærsnitter

4 dl mel

1 tsk bagepulver

125 g smør

¾ dl sukker

1 tsk vaniljesukker

½ dl vand

¾ dl hindbærsyltetøj

150 g flormelis

2-3 spsk vand

krymmel eller ristede grofthakkede hasselnødder

Mel og bagepulver blandes og det stuevarme smør findeles i melblandingen. Sukker og vaniljesukker tilsættes og dejen arbejdes godt sammen med vandet. Dejen rulles ud til to lange plader ca. 10 cm brede på hver sit stykke bagepapir. Det ene stykke bagepapir med dej på lægges på en bageplade og hindbærsyltetøjet smøres udover.  Den anden dej på bagepapir vendes langsomt og forsigtigt oven på den syltetøjsbeklædte. Kanterne klemmes sammen med en gaffel og kagen bages i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Flormelis og vand røres sammen til glasur. Kagen køler af, inden der kommes glasur på. Kagen skæres i 4-5 cm brede snitter, som drysses med krymmel eller hasselnødder.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: