Mors osteboller

Asabageren på Bornholm laver formidable osteboller, som vi altid køber, når vi kommer forbi. De er bløde og sprøde på samme tid og så er der masser af ost på dem. Min mor har gjort dem kunsten efter med disse boller, som blev super lækre. For at komme endnu tættere på Asabagerens boller, kan man tilsætte iblødsatte hvedekerner og hørfrø.

Osteboller

10 g gær

2 1/2 dl koldt vand

1 dl A38

1 1/2 dl havregrød

1 tsk salt

1 spsk honning

200 g groft durummel

200 g lyst durummel

200 g hvedemel

200 g revet mammen ost

Gæren røres ud i vandet og A38 og havregrød tilsættes. Groft og lyst durummel, samt salt og honning kommes i. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt mens dejen røres, indtil denne har en passende konsistens. Dejen hæver i en skål med låg på natten over i køleskabet. Form dejen til 12 boller ved at gøre hænderne våde og forsigtigt forme og sætte hver bolle over på en bageplade beklædt med bagepapir. Bollerne efterhæver 30 minutter, drysses med ost og bages så ved 225 grader i 15-20 minutter, til de er gyldenbrune og fine.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: