Koldhævede grovboller med hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner

Grove koldhævede boller fulde af kerner, som giver dem en dejlig smag. Den oprindelige opskrift, som jeg har fulgt mange mange gange med super resultat, kommer fra Ditogdut.

Koldthævede grovboller med kerner

10 g gær

8 dl koldt vand

2 tsk rørsukker

100 g havregrød

1 spsk salt

70 g hørfrø

70 g solsikkekerner

70 g græskarkerner

200 g grovvalsede havregryn

200 g groft speltmel

100 g durummel

200 g hvedemel

Gæren opløses i vandet og sukkeret tilsættes. Havregrød, salt, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner kommes i. Groft speltmel, durummel og hvedemel røres i dejen, som hviler i køleskabet i minimum 12 timer og op til 4-5 dage i en skål med husholdningsfilm over. Bollerne formes med en ske og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. De bages i ovnen ved 250 grader i 20-25 minutter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: