Krydret havrebrød med citron og hasselnødder

Et fint og aromatisk brød med et dejligt bid fra de tilsatte hasselnødder og en frisk smag fra citronen. Dette gør dog også brødet mere velegnet som madbrød end som morgenbrød, men hvis man udelader citronen, vil brødet også passe fint på morgenbordet. Opskriften er fundet på Änglamarks grovvalsede havregrynsposer.

Krydret havrebrød med citron og hasselnødder

25 g gær

4 dl lunkent vand

skallen af ½ citron

150 g havregryn

1½ spsk honning

1 tsk salt

40 g hasselnødder

50 g sesamfrø

ca 300 g hvedemel

Gæren røres ud i vandet. Citronskal og havregryn tilsættes og blandingen trækker 5-10 minutter. Hasselnødderne hakkes groft og tilsættes sammen med honning, salt og sesamfrø. Hvedemelet tilsættes lidt og lidt, mens dejen æltes på et røremaskine. Dejen hæver lunt i 1 time, formes til et brød på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæver 30-45 minutter. Brødet bages ved 200 grader  i 45-50 på næstnederste ovnribbe.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: