Nøddekage med hele appelsiner

En enkel og dejlig kage med en intens smag af appelsiner. Opskriften er fundet i Alt for Damerne.

Nøddekage med hele appelsiner

2 store, usprøjtede appelsiner

1 l vand

6 æg

250 g sukker

275 g fintmalede mandler

1 tsk bagepulver

Appelsinerne vaskes og simrer i vandet i en gryde på lavt blus i 2 timer. Appelsinerne tages op, køles af og kernerne fjernes. Appelsinerne blendes i en foodprocessor, og mandlerne blendes efterfølgende til ret fint mel. Æg og sukker piskes tykt og de blendede appelsiner, mandler og bagepulver tilsættes. Dejen fyldes i en smurt springform på cirka 22 cm i diameter, som eventuelt er beklædt med bagepapir i bunden. Kagen  bages ved 200 grader i 1 time, og køles af, inden drysses med flormelis.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: