Forloren hare med sauce

Mors forlorne hare er altid et hit. Det er en oldschool ret, som smager dejligt, og som giver en skøn sauce. Her får den følgeskab af sauterede peberfrugter, løg og squash.

Forloren hare med sauce

400 g hakket kalv og flæsk

1 dl rasp

½ dl fløde (eller ¼ dl olie og ¼ dl mælk)

2 æg

1 tsk salt

Peber

1 pakke bacon

4 dl mælk

Kulør

Hvedemel

Ribsgele

Salt

Peber

Kødet røres sammen med rasp, fløde, æg, salt og peber og formes til en hare i et smurt ildfast fad. Baconen lægges over kødet, som bages i ovnen ved 170 grader i 15 minutter. Herefter tages fadet ud af ovnen, mælken blandes med kulør og hældes rundt om haren, som sættes i ovnen igen. Den bager videre i 30 minutter, indtil baconen er sprød og kødet har en centrumtemperatur på 75 grader. Kødet tages fra og hviler, mens mælken sies ned i en gryde. Saucen jævnes med hvedemel og vand rystet jævnt i en meljævner og smages til med ribsgele, salt og peber.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: