Koldhævede boller med durummel og grahamsmel vendt i havregryn

Skønne koldhævede boller, som er æltet luftige og fine.

Koldhævede boller med durum og grahamsmel vendt i havregryn

½ l. koldt vand

15  gær

1 spsk honning

en lille rest havregrød

1½ tsk salt

2 dl grov durummel

1 dl fint durummel

1 dl grahamsmel

5-6 dl hvedemel

Rør gæret ud i vandet og tilsæt honning. Kom havregrød og salt i. Tilsæt groft og fint durummel, grahamsmel og endelig hvedemelet lidt og lidt, mens dejen æltes på røremaskine i 10-15 minutter. Lav en glutenprøve for at se, om dejen har æltet nok. Dejen hæver minimum 5 timer og kan opbevares og hæve videre i køleskabet 3-4 dage. Dejen væltes ud på en bord drysset med rigeligt med havregryn og skæres ud til 10-12 boller, som bages ved 225 grader i 15 minutter.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: