Pizzadej med tipo 00 og groft durummel

Denne skønne pizzadej er fundet hos Gorm. Surdejen giver bundene en lækker smag, og de bliver sprøde og dejlige. Portionen giver 4 pizzabunde.
Pizzadej med tipo 00 og groft durummel

Surdej:

1 dl koldt vand

5 g gær

1 nip sukker

ca. 200 g Tipo 00 mel

Gæren røres ud i vandet og sukkeret tilsættes. Melet æltes i, indtil dejen er fast. Dejen røres sammen og sættes på køl natten over.

En klump surdej

5 dl koldt vand

15 g gær

1 spsk sukker

600 g Tipo 00 hvedemel

250 g groftmalet durumhvedemel

½ dl olivenolie,

1 lille håndfuld salt

Gæren røres ud i vandet og sukker og surdej røres ud heri. 300 g tipo 00 mel og 250 durummel tilsættes og røres ud, indtil der ikke er flere klumper. Salt og olie røres ud i dejen og resten af tipo 00 melet tilsættes af to omgange og dejen æltes 10-15 minutter, indtil dejen bliver glat og smidig. Dejen hæver i køleskab i en times tid eller til dobbeltstørrelse. Den kan med fordel også laves dagen før brug. Dejen deles i fire boller a 400 g, som æltes godt, inden de lægges til hævning køligt i 1 time. Herefter æltes dejen lidt, inden den rulles ud, fyldes og bages på en pizzasten i en 250 grader varm ovn i 12 minutter.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: