Pasta alla carbonara

Nem, skøn og hyggelig pastaret som hører til klassikerne i det italienske køkken.

Pasta alla carbonara

200 g pasta penne

olivenolie

100 g pancetta

1 fed hvidløg

2 æg

30 g parmesan

30 g pecorino

Salt

Friskkværnet peber

Pastaen koges i saltet vand, indtil det er næsten mørt. Pancettaen skæres i små strimler og svitses i olie sammen med et helt pillet fed hvidløg, indtil pancettaen er sprød. Hvidløget pilles fra. Æggene piskes sammen. Parmesan og pecorino rives fint og ⅔ af osten røres sammen med æggene, som krydres med salt og peber. Kogevandet hældes fra pastaen, som hældes ned til den sprødstegte pancetta og vendes rundt. Panden tages af varmen og står et øjeblik, inden æggemassen tilsættes og røres godt rundt sammen med den stadig varme pasta. Retten serveres med friskkværnet peber og resten af osten drysset henover.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: