Chili sin carne

Lækker chili uden kød, men med masser af smag. Den er fantastisk med creme fraiche og revet cheddar. Retten kan gøres mere børnevenlig ved at udelade chilien. Jeg er blevet inspireret af Rebecca Persson.

Chili sin carne

150 g tørrede kidneybønner/1 dåse kidneybønner

1 stort løg

2 gulerødder

1 peberfrugt

2-3 fed hvidløg

1 frisk chili

1 dåse hakkede tomater

1 spsk tomatpuré

1 tsk paprika

1 tsk spidskommen

1 tsk salt

Peber

4 laurbærblade

Kidneybønnerne lægges i blød natten over og koges i friskt vand, til de er lige møre. Løg, gulerødder og peberfrugt skæres i små tern og svitses i olivenolie.  Hvidløget presses og chilien hakkes fint og tilsættes sammen med hakkede tomater og tomatpuré. Hel eller knust spidskommen stødes i en morter sammen med saltet og kommes i retten sammen med paprika, peber og laurbærblade. Saucen simrer i 15 minutter, inden bønnerne tilsættes og saucen koger yderligere 10 minutter.

 

Advertisements

2 kommentarer

  1. Tak for linket 🙂 KH Rebecca

    1. Det er mig, der takker 🙂 Kh. Katja

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: