Grønne bønner med tonnato-dressing

Vitello tonnato er en fantastisk italiensk ret, nemlig kalvekød i tunsauce. Selvsamme type tunsauce bruges her sammen med grønne bønner og udgør en lækker og dekadent dressing til de sprøde grønne bønner, som serveres med smilende æg og hjemmelavede brødcroutoner af rug- og hvedebrød. Til tunsaucen brugte jeg MSCmærket tun og en lækker olivenolie, og næste gang tilsætter jeg 1 spsk kapers, som jeg var løbet tør for. Retten kan også suppleres med nogle kogte hvide bønner.

Grønne bønner med tonnato-dressing

2 portioner:

500 g frosne grønne bønner

1 dåse tun

1 spsk kapers

1 spsk hvidvinseddike

3 spsk olivenolie

½ tsk salt

Peber

2 æg

2 små håndfulde hjemmelavede croutoner

Olivenolie

De grønne bønner koges i saltet vand et par minutter, til de stadig har bid. Æggene koges smilende – ca. 6 minutter. Tun, kapers, hvidvinseddike, olivenolie, salt og peber blendes sammen til en tyk dressing. Dressingen hældes over de grønne bønner, som serveres med æg, croutoner og lidt olivenolie.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: