Kikærte- og spinatdeller

Disse vegedeller er nært beslægtede med falafler, men her er de fyldt med masser af spinat og krydret med peanutbutter, paprika og gurkemeje. Man ville sagtens kunne variere krydderierne. Dellerne bliver saftige og lækre – måske også fordi de ligesom falafler suger en del olie. Vi spiste kikærte- og spinatdellerne i pitabrød, men de er også gode i sandwich eller på en buffet, både kolde og varme.

Kikærte- og spinatdeller

3 ½ dl kikærter/ 500 g kogte kikærter

2 løg

4 fed hvidløg

400 g helbladet spinat

2 spsk peanutbutter

1 tsk paprika

1 tsk gurkemeje

1 spsk rasp

2 æg

1½ tsk salt

Peber

Olivenolie

Kikærterne lægges i blød natten over og koges derefter 1 time i nyt vand. Løg og hvidløg hakkes meget fint i en foodprocessor, mens spinaten opvarmes og knuges for vand. Spinat, kikærter, peanutbutter, paprika, gurkemeje, rasp, æg, salt og peber køres sammen til en fars. Farsen formes til små frikadeller, der steges i rigeligt olie ca. 3 minutter på hver side, til de er sprøde og fine.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: