Mandeltærte med citron og rabarber – og med citron og hindbær

Denne fuldstændig fantastisk lækre og nemme tærte er fundet hos The Food Club. Brun farin, mandelmel og citron er en genial kombination. Originalen var med pærer (2-3 stk), og den skal helt sikkert også prøves på et tidspunkt, men denne tærte blev i stedet fyldt med rabarber i den ene side og hindbær i den anden. Især rabarberversionen kan anbefales. Kagen serveres lun med flødeskum eller creme fraiche.

Mandeltærte med citron og rabarber - og med citron og hindbær

90 g smør

90 g brun farin

2 æg

120 g mandelmel

40 g hvedemel

1/2 tsk bagepulver

2 tsk revet citronskal

100 g rabarber/100 g hindbær (eller 50 g af hver som i den på billedet)

lidt rørsukker

lidt vanilje

20 g hasselnødder

Rabarberne skæres i små stykker og råsyltes med lidt rørsukker og vaniljekorn. Blødt smør og sukker kommes i en foodprocessor og blendes sammen. Æg, mandelmel, hvedemel, bagepulver og citronskal tilsættes, og dejen blendes ensartet. Dejen kommes i en smurt tærteform og frugten lægges oven på dejen  ovenpå dejen. Hasselnødderne hakkes groft og drysses ovenpå. Tærten bages ved 160 grader i ca. 35-40 minutter.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: