Mors sigtebrød

Lige inden jeg blev født, drak min mor og far kaffe og spiste nybagt sigtebrød. Derfor er der for mig noget helt særligt over sigtebrød – noget hjemligt, hyggeligt, trygt. Både i den nybagte udgave og ristet er sigtebrød fantastisk!

Sigtebrød

12 g gær

4½ dl koldt vand

1 spsk surdej

1 spsk A38

1 spsk honning

1 tsk salt

ca 750 sigtemel

Gæret røres ud i vandet. Surdej, A38, honning og salt tilsættes og melet kommes i lidt og lidt, mens dejen æltes på en røremaskine. Dejen hæver i en skål med låg natten over i køleskabet. Næste dag formes dejen til et sigtebrød og puttes i en form, hvor det efterhæver 1½-2 timer. Brødet bages ved 175 grader i ca. 45 minutter, indtil et stegetermometer viser 98 grader i centrumtemperatur i brødet.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: