Hjemmebagte pølsebrød, som både er gode til hotdogs og franske hotdogs – og som mætter noget mere end dem man køber. Dejen kan også bruges til burgerboller.
10 pølsebrød:
25 g gær
3½ dl lunken vand
175 g groft durummel
1½ spsk olivenolie
1½ tsk. salt
1 spsk honning
450 g hvedemel
Gæren opløses i vandet, og durummel, olie, salt og honning tilsættes. Hvedemelet tilsættes lidt ad gangen, mens dejen æltes på en røremaskine. Dejen hæver et lunt sted i ½ time. Dejen deles i 10 lige store dele, som formes til pølsebrød. Brødene lægges på bageplade beklædt med bagepapir og efterhæver tildækket og lunt i 40 minutter eller til de har dobbelt størrelse. Ovnen forvarmes til 225 grader (210 grader varmluft), og brødene bages i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.