Koldhævede boller med havregrød, fuldkornsdurummel og ølandshvedemel

En god rest havregrød blev basis for disse skønne boller med en dejlig smag fra ølandshvedemelet

Koldhævede boller med havregrød, fuldkornsdurummel og ølandshvedemel

7 dl vand

15 g gær

450 g havregrød

1 spsk honning

2 tsk salt

200 g fuldkornsdurummel

300 g ølandshvedemel

200 g groft ølandshvedemel

300 g hvedemel

Gæren røres ud i vandet og havregrøden tilsættes. Honning og salt kommes i sammen med fuldkornsdurummel, ølandshvedemel og groft ølandshvedemel. Hvedemelet kommes i lidt efter lidt, mens dejen æltes på røremaskine ca 10 minutter. Når dejen er færdigæltet – eventuelt testet med en glutenprøve, kommes den i en skål smurt med rapsolie og hæver i køleskabet minimum 5 timer men gerne 24 timer og op til 3-5 dage. Bollerne sættes med en ske på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i en 225 grader varm ovn. 12-15 minutter.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: