Pirogger med grønkål, hytteost og kartofler

En rest grønkål blev dampet og blandet med en rest kogte kartofler og et bæger hytteost og fyldt i en skøn dej fra Madklassen = dejlige dejlige pirogger.

Pirogger med grønkål, hytteost og kartofler

Dej:

15 g gær

3/4 dl lunkent vand

½ tsk salt

2 spsk olie

2 æg

ca. 300 g hvedemel

Fyld:

230 g kogte kartofler

200 g hytteost

75 g dampet knuget grønkål

1 lille tsk salt

Peber

 

Gæren udrøres i vandet og salt, olie og æg tilsættes. Melet blandes i og dejen æltes godt sammen, inden den hæver en lille time. Dejen rulles ud på et meldrysset bord til en firkant (50 x 50 cm) og hviler mens fyldet tilberedes.

To håndfulde grønkål ribbes, hakkes og kommes i spilkogende vand i 2-3 minutter, hvorefter grønkålen overhældes med koldt vand. De kogte kartofler moses og blandes med knuget grønkål og hytteost. Fyldet smages til med salt og peber.

Dejen skæres i 12 firkanter og fyldet fordeles oven på dejstykkerne, inden dejen foldes sammen og trykkes sammen med en gaffel i kanten. Piroggerne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og pensles med vand. De bages 15 minutter ved 210 grader.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: