Mørk banankage med kanel og valnødder

En skøn banankage med en mørk farve og smag fra den brune farin, sødme fra de mange bananer, en god struktur fra den grove mel og knas fra valnødderne. Inspirationen er hentet fra Sarahs Kager.

Mørk banankage med kanel og valnødder

170 g brun farin

60 g rørsukker

2 æg

1½ dl olivenolie

4-5 bananer

2 spsk creme fraiche

1-2 tsk vanillesukker

100 g hvedemel

50 g speltmel

60 g grahamsmel

1 tsk natron

1 tsk kanel

½ tsk salt

75 g valnødder

Sukker og æg piskes skummende og olien hældes herefter i æggeblandingen meget langsomt, mens der piskes. Bananerne moses og kommes sammen med creme fraiche og vanillesukker i æggeblandingen, som piskes godt. Mel, natron, kanel og salt blandes  en skål og vendes i banan-æggeblandingen. Valnødderne hakkes og vendes i dejen, som hældes i en smurt rugbrødsform (ca. 22 x 12 cm) og bages ved 160 grader i ca. 1 time.

Advertisements

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: