Ramsløgspesto

Skovbunde og åkanter er fulde af skønne ramsløg lige nu. Pluk gerne de fine små blade – de er mere milde og imødekommende. Denne pesto er lavet på ramsløg fra Gyldensåen på Bornholm og Lensgaard rapsolie. Opskriften er nem at huske, da blandingsforholdet er to håndfulde af henholdsvis ramsløg, mandler og revet parmesan til to dl rapsolie.

Ramsløgspesto

60 g fine små ramsløgsblade uden stilk

2 dl rapsolie

40 g  mandler

45 g parmesan

2-3 spsk æblecidereddike

½ tsk salt

Peber

Ramsløgsblade og olie kommes i en blender eller foodprocessor og blendes sammen. Parmesanen rives groft og tilsættes sammen med mandler,  æblecidereddike og salt og blendes med til en pesto. Pestoen smages til med peber og måske ekstra salt, parmesan eller eddike og konsistensen justeres med olie.

Skriv en kommentar